ПРОГРАМА

    Програмата за провеждането на Golden Mic Awards е разделена в няколко етапа, като тяхната хронологична последователност можете да проследите по-долу:

01.03-30.06 Регистрация на артисти с конкретното шоу, с което се кандидатират за участие, на сайта www.goldenmic.eu . В същия период ще тече гласуване на публиката, което чрез мажоритарен вот ще определи 14-те финалисти в тазгодишното издание.

01.07-28.07 Гласуване за награда на публиката на сайта www.goldenmic.eu . В тази фаза почитателите на стендъп комедията ще имат възможността да гласуват още веднъж, но само измежду 14-те финалисти, за определяне на носителят на наградата на публиката.

01.07-03.07 Затворено гласуване за награда на гилдията на сайта www.goldenmic.eu . Достъп до това гласуване ще имат само регистрираните за участие артисти в тазгодишното издание на наградите, а участникът, събрал най-много гласове ще спечели наградата на гилдията.

29.07-30.07 Живо оценяване от жури, което ще се състои от 3 известни български личности с компетенция в сферите на литературата, режисурата и/или текстопиството, артисти и актьори, с допир до ресора на комедията, както и публични личности, които имат компетенцията какво е нужно, за да стигне едно изкуство до голямата сцена и/или публичност. Тяхната задача ще бъде да оценят по предварително зададени критерии до 20 минутна част от шоуто на финалистите, с което са се регистрирали за участие. Оценките им ще бъдат анонимни, а участникът събрал най-високата обща средна оценка от всички критерии и оценяващи, ще спечели голямата награда на Golden Mic Awards – статуетката “Златен Микрофон”.

31.07 Гала Вечерта на Golden Mic Awards, в която всеки от членовете на журито ще връчи една от гореизброените награди – награда на публиката, награда на гилдията и награда на журито “Златния Микрофон”. Големият победител ще закрие събитието с представяне на шоуто, с което е спечелил тазгодишното издание. Веднага след това ще започне афтърпарти, в което гости, участници и жури ще могат да се запознаят в една неформална среда и да обменят своите впечатления от изминалите дни.

 

Полезна ли ви беше тази информация?