РЕЗЮМЕ НА СЪБИТИЕТО

    Златна Статуетка, изработена от масивен бронз и 24-каратово златно покритие, ще отличи най-добрите професионални Стенд-Ъп Комедианти в България в първото годишно издание на Golden Mic Stand-Up Comedy Awards

     За пръв път в страната ни предстои да бъдат връчени годишните награди за Стенд-Ъп Комедия “Golden Mic Stand-up Comedy Awards”. Грандиозното събитие ще отличи най-добрите професионални стендъп комедианти като един от тях ще си тръгне с 31 сантиметрова златна статуетка, с приблизително тегло от 2 кг., изработена от същите материали и със същата технология, използвана още в Антична Гърция, с която се изработват и небезизвестните Оскари. Една истинска титла, която да отличи най-заслужилите артисти.

    Оценката на артистите ще се състои в няколко етапа, като за да гарантираме абсолютната обективност на събитието, фондацията организатор, както и всички свързани с нея лица, няма да бъдат част от журито, което ще връчи наградата. Едни от най-големите имена от българската комедия и шоубизнес ще журират ежегодните награди, а победителят от всяко годишно издание, ще бъде участник в журито на следващата година.

   Всеки артист ще има право да кандидатства само с едно свое шоу, което задължително да не е било номинирано в нито една от предишните години. Номинацията, представянето и наградите за всеки артист ще бъдат обвързани със спешъла, с който е кандидатствал, а наградата цели да стимулира артистите да създават ново съдържание всяка година и така да имат възможност да се включат в състезанието за елитния приз.

    Годишните награди “Golden Mic Stand-up Comedy Awards” ще се проведат в два етапа чрез гласуване на този сайт. В първия етап феновете на това изкуство ще гласуват за излъчване на 14-те финалисти. Във втория етап, гласуването на сайта ще определи носителя на НАГРАДА НА ПУБЛИКАТА, а затворено гласуване между всички регистрирали се за участие артисти (без значение дали са били сред номинираните финалисти или не) ще излъчи победителя в категория НАГРАДА НА ГИЛДИЯТА. С наградата ЗЛАТЕН МИКРОФОН ще бъде отличен този, който събере най-висока средна оценка от журито на живото представяне на своето шоу.

    Наградите “Golden Mic Stand-up Comedy Awards” няма да бъдат просто отличие за най-голяма смешка. Те ще задават посоката на развитие през предстоящите години и ще стимулират новаторството. Ще поставят фокуса към актуалните за обществото теми и ще водят до смислена, конструктивна промяна през годините.

Полезна ли ви беше тази информация?