Деница Кючукова

  Деница Кючукова е родом от Бургас.

  Актриса от випуск 2008-ма на НАТФИЗ “Кр.Сарафов”, клас проф. Жени Пашова. На 37 години, щастливо омъжена и отговорна майка.

  След завършване на Академията, Деница се отправя към Държавен куклен театър “Дора Габе” гр.Добрич. Едновременно с това, заедно с частна студетска трупа, Деница Кючукова взема участие в български и чуждестранни международни фестивали (напр.”Златен делфин” Варна, “Титиримунди” Испания и др.)

  В продължение на две години, тази младежка трупа получава не едно театрално признание за авторски алтернативен спектакъл на сенки. Деница Кючукова има и друго любимо амплоа, а именно радиото и телевизията. Не ѝ липсва опит в отделите по реклама на местните бургаски медии. Това води до кратко отдалечаване от сцената, докато се занимава основно с озвучаване на рекламни радио материали и писане на “лайфстайл” статии за онлайн издания. Нещо, което практикува, епизодично, и до днешна дата.

  От около три години насам, Деница работи с бургаската евент компания Hashtag Event Management. Съвместната им работа позволява на Деница Кючукова да се изявава на сцена, под сравнително новата за България артистична форма, а именно “Стенд ъп”- комедийни вечери. Комедийните материали, които тя представя пред камерна аудитория, в по-големите градове на страната, са изцяло авторски и насочени към всякакъв тип и възраст на публиката. Също така, в началото на 2020-та, името ѝ се свързваше с нашумялото тв предаване “Като две капки вода”, където бе избрана за един от финалните трима претенденти за участие в шоуто.

  Деница е и зелен активист. Приема това по-скоро като лична кауза в собственото си ежедневие, отколкото като партийна принадлежност. Макар да е позната сред тези среди, и организации, Деница предпочита да не афишира тези свои интереси. Смехът е нейната запазена марка, като това, по което ще я разпознаете е чувството ѝ за мярка и вкус. Деница вярва, че комедията не трябва да подиграва, а да разиграва дадена житейска ситуация или образ. Излизайки на сцена, тя разказва история с начало и край, която не усмива, а разсмива…

 

Полезна ли ви беше тази информация?